Home
O nas
Oferta
  • Aparatura
  • Autoryzowany serwis
  • CRM
  • Badania biegłości
Aktualności
Dostawcy
Kontakt

Nowa linia wzorców do analizy siarki | AccuStandard

Nowa linia wzorców do analizy siarki | AccuStandard

30 czerwca 2022

AccuStaAccuStandard oferuje nową linię wzorców do analizy siarki w odnawialnym paliwie do silników wysokoprężnych w zakresie od 0,0005 % do 5% zawartości siarki. 

Odnawialne paliwo do silników Diesela (znane również jako paliwo zrównoważone) jest bezpośrednim zamiennikiem oleju napędowego. Wykonane jest z surowców odnawialnych, powstaje w procesie uwodornienia oleju roślinnego lub dowolnego surowca biomasy.

Paliwo charakteryzuje się wyjątkowo niską zawartością siarki. Dzięki temu możemy Państwu zaoferować wzorce kalibracyjne o niższych niż dotychczas stężeniach siarki.

Pobierz katalog: Analiza właściwości fizycznych ropy naftowej >>>

Sprawdź pełna ofertę dla przemysłu petrochemicznego

> Fizykochemia

> Zawartosc siarki, azotu, chloru

> Lepkość

> Chromatografia

> Metale

> Liczba kwasowa i zasadowa

Ostatnie wpisy

  • NOWOŚĆ: Wzorzec mętności < 0.1 NTU | ISO 17034

    June 12, 2025

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów i audytorów firma Tusnovics Instruments wprowadza do oferty nowy wzorzec mętności: Mętność < 0,1 NTU Wzorzec posiada akredytację ISO 17034.

  • Analiza paliw i biopaliw | Wzorce petrochemiczne | AccuStandard 2025

    May 29, 2025

    Tusnovics Instruments oferuje wzorce AccuStandard przeznaczone do analiz w zakresie temperatury zapłonu, destylacji, temperatury mętnienia, temperatury krystalizacji, lepkości oraz zawartości wody w produktach naftowych metodą miareczkowania Karla Fischera.

  • Akredytowane wzorce aktywności wody 0,15-1,00 AW | Nowość w ofercie

    May 7, 2025

    Oferujemy wzorce aktywności wody w zakresie 0,15 – 1,00 AW. Producent wzorców jest akredytowany zgodnie z normami ISO 17025 oraz ISO 17034. Pomiar aktywności wody jest kluczowym elementem dla przemysłu spożywczego i farmaceutycznego. Kontrola aktywności wody pozwala na ocenę przydatności surowców, zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dobór optymalnych technik konserwacji, kontrolę nad kluczowymi cechami takimi jak kolor, smak, aromat, rozwój drobnoustrojów.