Zanieczyszczenia żywności

Wyszukaj

Zanieczyszczenia żywności

W procesie badania żywności szczególnie istotna jest analiza chemicznych zanieczyszczeń żywności. Nasza firma oferuje szereg wzorców dostępnych w różnych formach (w postaci czystej, roztworów i mieszanin), które umożliwiają przeprowadzenie badań żywności pod kątem występujących zanieczyszczeń. Wśród dostępnych materiałów możemy wyróżnić m. in:

• wzorce antybiotyków,
• wzorce mykotoksyn (aflatoksyny, ochratoksyny A, patuliny, fumonizyny, deoksyniwalenolu i zearalenonu,
• wzorce wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA),
• wzorce metali ciężkich,
• wzorce dioksyn i polichlorowanych bifenyli (PCB),
• wzorce pestycydów,
• wzorce akrylamidu,
• wzorce azotanów,
• wzorce 3-monochloropropano-1,2-diolu (3-MCPD),
• wzorce melaminy.

Szczególną grupę dostępnych substancji stanowią wzorce nitrozoamin i nitramin. Powszechnie bowiem wiadomo, że nitrozoaminy i nitraminy (które mogą powstawać podczas ogrzewania żywności, a także bezpośrednio w organizmie człowieka) mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Dostępne wzorce nitrozoamin i nitramin występują zarówno w postaci czystej, jak i w formie roztworów.

Oferowane materiały wyprodukowane są przez takich producentów, jak AccuStandard, Chiron czy CPAchem, akredytowanych zgodnie z ISO 17034 i ISO 17025.

Wykorzystujemy pliki cookies oraz przetwarzamy Twoje dane osobowe zbierane w Internecie, w tym informacje zapisywane za pomocą technologii służących do ich śledzenia i przechowywania, takich jak pliki cookies, sygnalizatory WWW lub inne podobne technologie umożliwiające świadczenie dopasowanych i bezpiecznych usług, personalizację treści, wysyłkę newslettera oraz reklamy, udostępnianie funkcji mediów społecznościowych oraz analizowanie ruchu w Internecie. Możesz wyrazić zgodę lub zmienić swoje preferencje w ustawieniach.